Klubbens Fotoalbum

KLUBBENS FOTOALBUM


Forårstur 

WillemoesTræf , det nationale Vespa træf blev med deltagerer fra øvrige venskabslande afholdt i Assens på Fyn, i Bryggeriet Vestfyns sportshaller.


weekenden bød på et overflødigshorn af et mix af festmiddage og kørsel i den Fynske natur, med historieske inslag om søhelten Willemoes, et besøg på Bilsamlingen Strøjer, hos Strøjer Teglværk, med en super rundvisning i køretøjer fra vores Kongehus og 007 film.


under arrangementet  blev der som altid delt historier og viden om Vespa, rejser og reservedele, altsammen på såvel Dansk som på Tysk og Engelsk, samt diverse Danske dialekter.


følgebil og  recovery  vogn havde heldigvis intet at lave, da alle maskiner var i perfekt kondition, trimmet og plejet af dens ejer, og hvor det skønt at se så stor deltagelse , fra medlemmer fra indland og udland, et rigtigt familie arrangement hvor Hr & Fru Vespa-ejer også havde deres børn med, sågar  3 - 4 hunde nød hinandens selskab under fri leg i de store sportshaller.


Et helt igennem uforglemmelig træf arrangement, som var vel planlagt og gennemført af Vespa Klub Fyn´s Bestyrelse og hjælperer.   

Værksteds Aften.

Garage-møde, blev en kanon hyggelig aften, som startede kl 19.00 hos Peter & Trunte, der lagde stue og Garage til, trods det store fremmøde af Klubmedlemmer, var der både kaffe og "basser" nok, vi måtte dog indsætte ekstra bord og stole, og "fatter-Pøts" havde sørget for garage-væske, hvis nogen lystede andet end 2-takts-blanding. der blev skruet og test startet af frivillig donor-vespa, hvilket gav den velkendte dejlige lyd og duft, i garagen sammen med det kendte famøse Vespa-smil på alles læber. der blev debatteret og udvekslet ideer til årets Vespa Træf, alt i alt en overtræffelig hyggelig aften i et altid godt selskab.


Årets første officielle tur, er som vanlig Forårsturen, i år blev den kørt fra Asperup på Fyn, hvor også samling og afsked blev holdt, dagens spetakulære indhold såvel asfalt delen som den gane mæssige, var arrangeret af Peter & Tulle. Der var trods vejrudsigten stor tilslutning, både fra vore venner fra vestkysten, sjælland og nordjylland, så inden selve starten, var der et sikkert forårstegn, nemlig lyden af alle de summende "vepse" som kom frem fra deres vinterskjul.


Frokosten blev indtaget på KulturØen i Middelfart hos Cafe DolceVita, ja selv lokal tv dukkede op, for at få et glimt af de første forårstegn. Efter indtagelse af en lækker frokost, gik turen gennem det Fynske landskab, og selvfølgelig blev det til en enkelt byge, inden eftermiddagskaffen skulle indtages hos Mads og Stine på deres hyggelige landsted midt i den Fynske natur, her blev alskens hjemmebag serveret og indtaget med stor velbehag. Gården og dens Maskinstation blev selvfølgelig besigtiget, som nu hører sig til når man er på landet, der var både Vespa´er,  Russiske Motorcykler og en DKW og 1,5 NSU, man må sige at Mads ved hvilke maskiner der er godt at have, for at drive en sådan gård.


Turen gik nu mod Asperup hvor aftensmaden blev indtaget, under megen snak og rigtig Vespa-Hygge-samvær. En super god dag, og en stor tak til alle som havde arrangeret denne tur, hvor vi andre bare kunne læne os tilbage i sadlen og holde godt fast i gashåndtaget.


Forårstur

Så oprandt dagen hvor vi for alvor skulle have gang i vespaen. Ikke mindst spændt på vejret. Tidligere år har det altid regnet, men denne gang nøjes vi med en stiv kuling.


Vi startede som sædvanlig fra Asperup med kurs, af snørklede veje til Odense, hvor vi indtog morgenmaden på en Café midt i byen. Her holdt vi en pause, hvor der var mulighed for at shoppe/købe lidt drikkevarer og solen skinnede.


Frokosten indtog vi på ”Den Grimme Ælling”. Der var stor tag selv bord – buffet, så alle have mulighed for at blive godt mætte.


Efter maden skulle vi ud og se veterankøretøjer i udkanten af Odense, der var det Peers tur til at blive væk fra os andre (dog sammen med Carlo) efter en omvej på 5 km. fandt de os andre, så vi kunne fortsætte samlet til Motorbyen hvor vi blev modtaget af Jens Noer, som fortalte lidt om firmaet og bød på kaffe og kage – der var snart ikke plads til mere.


Der var mange flotte køretøjer, flest biler, men der var da også et par motorcykler, vi så endda 2 vespaer den ene var en af dem som kom fra Østen, den anden var gammel og den købte Kaj fra Klub Nordvest.


Efter et par timer skulle vi tilbage til Asperup for at indtage aftensmaden. På vej tilbage holdt vi lige ind for at få alle med, man bliver hurtig væk fra hinanden med alle de lyskryds. Da vi var samlet igen og klar til at køre, var der lige pludselig panik med Mulle, hans vespa var gået i ratlås, han have tabt nøglen, så vi måtte til at kigge os omkring for at finde den, men så var der en der spurgte til den nøgle som sad i låsen til hans trailer, der havde den sat siden, vi kørte fra ”Den Grimme Ælling” Jo der sker noget når vi er på tur.


Da vi ankom til Asperup, der var dækket op til os i gildesalen, menuen denne gang bestod af frikadeller, salat og kartoffelsalat.


Alt i alt en god dag med 25 vespaer og 40 personer, hvoraf to var børn. Vi tilbage lagde 110 km i strid vind, men ingen regnvejr.


Vespa på Trapholt Museum Kolding

I forbindelse med Trapholt Museum i Kolding, der afholdte Tema udstilling omkring 60´ernes kultur og livsstil, var klubben inviteret til at lave en udstilling. Vi fik en afdeling af Museet til vores Vespaer og udstyrsbutik. Det var et overflødigshorn af hygge og retro, som blev besøgt med stor interesse og nysgerrighed af de mange museums gæster. I løbet af dagen var der mulighed for gæsterne at få en bagsæde-tur på en af de Vespa´er som Ricambi Vespa Spare Parts havde stillet til rådighed for dagens arrangement, hvilket gæsterne, trods en regnbyge der i ny og næ tittede frem, virkelig nød i fuldedrag. Dagen blev afsluttet på behørig vis i Trapholt´s Cafe, hvor vi fik serveret Stægt Flæsk og Persillesovs. 


5.april var vi et par håndfulde fra Fiat Klubben & Vespa Klubben, der havde sat stævne på KulturØen i Middelfart, som deltager af deres Italienske Dage arrangement. Det var en oplevelsesrig dag, der bød på et lækkert bord med Italienske specialiteter, kage , oste, tapas salamier, brød, kaffe og vand mm. I kulturhusets Hall kunne billedskolens værker ses og beundres, foran Café Dolce Vita, var der opstillet borde som på en Italiensk fortovs cafe, flot pyntet med citrus træer, her var en ægte Italiensk stemning, ledsaget af flot Operasang fra Jesper Buhl.


Dolce Vita´s Kok, holdt et lille foredrag om sin barndom i Italien, og berettede om den Italienske madkultur, hvor det ikke kun handler om at spise og så vaske op, men at nyde maden og livet.
Udenfor Kulturhuset, på den store plads, var der i den dejlige forårs sol, parkeret til opstilling og besigtigelse vores Vespaer og en del køretøjer fra Fiat Klubben, disse blev beundret og kommenteret fra de mange som var ude og gå i det dejlige vejr. selve havneområdets bygninger har en flot arkitektur og vandet bagved gav sammen med Kulturhusets arrangement en flot total oplevelse såvel ude som indenfor af en kulturel-romantisk overdådighed.VESPA  TRÆF besøg hos VESTJYLLAND

Så gik turen igen til Vestjylland. Peer havde arrangeret træf, den 7.-8.-9. aug. 2015. En kanon træf, hvor Peer med sine medhjælpere endnu engang overgik de sig selv og ringere blev det ikke af, at vejrguderne var med os.


Sol, sol og atter sol og temperaturen var 20+


Jens og jeg er blevet pensionister, så fredag middag startede vi mod Esbjerg. D.v.s. vi syntes godt vi måtte tage det lidt mageligt, så Vespaen blev sat op på traileren. Vi tog motorvejen og skulle tage afkørsel 73.


Efter et par kilometer, hvor vejen blev smallere og smallere ankom vi til Bøgelund, Dyringvej 6 i Sadderup lidt uden for Esbjerg. Der har FDF en spejderhytte med masser af plads.


Vi overnattede i 4 mands værelser og med køjesenge. Jeg har det svært med ”højder”, men skulle alligevel ligge i den øverste køje. Efter flere forsøg lykkedes det mig med møje og besvær at komme derop. Meget værre blev det lørdag morgen, da jeg skulle ned. Jeg kan betro jer, at de andre ikke sov længere – de måtte høre på al min jamren – klokken var 6:45. Det endte med, at Jens måtte hjælpe/støtte mig de to meter ned. Klokken tre om morgenen kom Jesper listende, vi blev enige om, at det var bedst, at han lagde sin madras på gulvet i stedet for at klatre op i køjen og derved blev det.


Vi ankom klokken 15:06 – træffet åbnede klokken 15:00 – så vi blev nærmest buhet ud. Rigtig mange var allerede ankommet og var i fuld gang med kaffe og kage udenfor hytten, for det var jo høj solskin og dejlig varm i modsætning til når vi i Vespa Klub Fyn har afholdt ”Forårstræf” som heldigvis kun har varighed af en dags, for lige netop den dag har det altid regnet.


Der var tilmeldt 50 personer og selvfølgelig vespaer. Snakken gik lystig og pludselig fornemmede vi duften af helstegt pattegris. Det var en stor gris, vi var 8 damer og 42 mænd, der kunne tage godt for sig af retterne. Der var rigeligt af det hele og ingen gik sultne i seng.


Ved bordet sad vi bl.a. sammen med Anni og Hovard fra Aarhus klubben. Anni har gennem årene altid været flittig til at tage billeder af de træf de deltog i.


Da Jens og jeg siden 1998 har været rimelig flittige til at deltage i de forskellig klubbers træf, var det hyggeligt – i de moderne tider vi lever i – at Anni har fået lagt papir billederne fra træffene over på Ipad. Så vi kunne opfriske minderne fra de mange træf Jens og jeg har deltaget i. Rigtig, rigtig hyggelig, det var der også mange af de andre deltagere der syntes.


I parentes sagt, denne gang var vi 13 deltagere fra Vespa Klub Fyn ud af 48 medlemmer. Mange gange har Jens og jeg været de eneste fra Fyn klubben, så det var godt gået.


Der var arrangeret levende musik, meget varieret changere, fin – fin så mange tog en svingom, bl.a. Jens og jeg. Hver gang musikkerne oplyste, nu er det næst sidste nummer, kom Johnny frem i rampelyset, tog nogle pengesedler op af lommen og så fortsatte musikken – det skete flere gange – festligt indslag, men så spillede de ”Himmelhunden”, da skal jeg love for, at det var godt, at der var højt til himmelen. Omkvædet kunne vi alle skråle med på: Må man få VESPAEN med sig ind i himmelen osv.


Øl og vin m.m. kunne købes, så humøret fejlede bestemt ingenting og først ved 3-tiden faldt der ro i lejren.


Forinden var der, som sig hør og bør, være amerikansk lotteri, med mange fine præmier. Jeg vandt en meget fin sort T-shirt i størrelse 3xxl. På opfordring af dem ved bordet skulle jeg prøve den. Jens opfordrede til en dans, til stor morskab for de andre. T-shirten var med lange ærmer og som sagt en str. 3xxl da jeg er 161 cm høj og vejer 50 kg, så blev den omdannet til en ny lårkort kjole, hvor ærmerne nåede langt udover fingerspidserne.


Vågnede lørdag op til en overdådig morgenkomplet, da jeg endelig var kommet ned fra køjesengen. Det skulle begynde klokken 8:00, men Vespa folket var for længst i gang, for de kunne ikke vente på lørdagens udfordringer.


Der var klubber fra bl.a. Vespa Klub Aarhus, Team Øst, Vespa Klub Fyn og selvfølgelig Vespa Klub Vestjylland foruden Norge og Tyskland.


Nordmændene kom fra en campingferie i Løkken, så de havde kørt mange kilometer inden de nåede til Esbjerg. De 12 nordmænd måtte desværre allerede køre nordpå igen i løbet af lørdagen, for at de kunne nå en færge hjem. De sejler ikke altid når det passer i vores kram. Dermed også 12 færre Vespaer.


Da nordmændene var kørt, var Jens Peter fra Aarhus klubben kvik til at spørge, på de 3 ledige værelser og det betød, at Jens og jeg fik eneværelse og begge kunne sove i den nederste køje – så kunne Jørgen og Jesper nyde freden og roen, efter al min spektakel lørdag morgen.


Der blev konkurreret blandt kørerne, de skulle bl.a. køre slalom mellem træerne i skoven. Jeg ville gerne en tur til Esbjerg og det viste sig, at der var festuge i Esbjerg med musik mange steder i gaderne og på storscenen. Så foruden en tur på strøget, nåede Jens og jeg nogle af festlighederne, hvilket vi ikke havde forventet.


Tilbage på pladsen, var der tændt op i grillen, hvor den stod på kæmpe grill pølser med det hele. Endnu en succes på træffet.


Så lyden af Vespaer igen, det var 5 nye medlemmer fra Vespa Klub Vestjylland, de blev budt velkommen og så måtte der lægges flere pølser på grillen.


Over middag blev Vespaerne og Vespafolket gjort klar til start. Flot syn da 28 Vespaer forlod skoven, bare ikke ”duften” af olie og synet af de ”blå skyer”.


Turen gik til et nedlagt vandkraftværk. Grunden til nedlæggelsen var, at EU ønskede at beskytte Laksebestanden og gav som sådan, et stort beløb til nedlæggelsen og samtidig blev vandløbet omlagt, med de nødvendige sving, som gør, at Laksen igen yngler i området. På bådebroen blev der serveret kage og kaffe, der manglede ikke noget.


Mens vi nød kaffen og den gode kage, nød vi også den flotte udsigt over søen, hvor Peer har fanget adskillige gedder. På turen hjem tog vi en omvej for at nyde det gode solskinsvejr.


Så var der ved at være panik i hytten. De tre første der kom hjem skulle tænde grillen, men det var umuligt at finde en tændstik i en spejderhytte, vi kunne dog finde nogle tynde træspyd, men ingen af os havde været spejder, så vi opgav. Endelig kom Johnny og Peer, så var grillen reddet.


Vi tog igen for os af retterne, vinen og øllerne. Der var igen lotteri med endnu flere og flottere gaver end aftenen før og der blev uddelt præmier fra konkurrencen tidligere på dagen. Vores formand for Vespa Klub Fyn modtog hele 2 Vespa ting. Mange vandt flere gange i lotteriet. Jeg selv var heldig, at løbe af med en flot Vespa vægur.


Det blev over midnat inden vi kom til køjs. I modsætning til fredag aften faldt der ret hurtig dug, så de korte bukser og sol toppen blev erstattet med lange bukser og strikketrøjer, men hyggen og Vespa snakken manglede ikke.


Søndag var der tid til, at vende næsen hjemad. Morgenmaden blev hurtig indtaget og så skulle der pakkes og afskedstimen oprandt.


Vi fik sat vores Vespa op på traileren og kørte af den gamle landevej (191) til Middelfart/Strib. Flot tur og stadig med højt solskin.Tusind tak til Peer og medhjælperne for et helt igennem vellykket træf.


Sagt på jysk – Det var ikke så ringe endda!


Anni

Sekr.

Vespa Klub Fyn
Italienske Dage